Αποκρατικοποιήσεις

Κάντε ερώτημα

Η συμμετοχή μας στην διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων

Ο δικηγόρος και ιδρυτής του Go Greece, κ. Γρηγόρης Ατζαράκης, προέβη στην αποκρατικοποίηση προβληματικών και δημοσίων επιχειρήσεων και έχει συμμετάσχει σε πολλούς διεθνείς πλειοδοτικούς διαγωνισμούς αποκρατικοποίησης, για λογαριασμό πολύ σοβαρών επενδυτών.

Η πρώτη αποκρατικοποίηση

Χαρακτηριστικότερη είναι η αποκρατικοποίηση της, υπό εκκαθάριση, ανώνυμης εταιρίας “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΙΑ ΑΒΕΕ” στην οποία ανήκε το πρώην Βιομηχανικό Συγκρότημα ΛΑΝΑΡΑ – ΚΥΡΤΣΗ στην Λ. Κηφισού 54, οικοπεδικής έκτασης 31.510 τ.μ. με 28 βιομηχανικά κτίρια που έγινε για λογαριασμό 40 αγνώστων μεταξύ τους επιχειρηματιών.

Η αποκρατικοποίηση αυτή ήταν η πρώτη που έγινε μετά την ψήφιση του Ν.2000/1991, για την ολοκλήρωση της οποίας χρειάστηκαν -4- χρόνια πολύ σκληρής δουλειάς, λόγω των ανυπέρβλητων διαδικαστικών εμποδίων και λόγω της σύστασης καθέτων και οριζοντίων ιδιοκτησιών και της διανομής αυτών σε ένα τόσο μεγάλο αριθμό (40)  δικαιούχων –συνιδιοκτητών στο ενεργητικό της αποκρατικοποιημένης εταιρίας.

Δύσκολη και πολύπλοκη διαδικασία; Όχι για εμάς

Σίγουρα η διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων είναι μια πολύ δύσκολη και πολύπλοκη διαδικασία και σίγουρα απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία.